23/11/2021 09:46:49 - 24/11/2021 09:46:49 - 751 Okunma
Sayın üniversite personelimizin ve öğrencilerimizin dikkatine;

22.11.2021 tarihinde saat 14.00’te yaşanan internet erişim problemi Türk Telekom Fiber Optik Kablosunda meydana gelen hasardan kaynaklanmış olup, aynı tarihte saat 18.30 itibariyle
GEÇİCİ olarak giderilmiştir.

İnternet erişimi ile ilgili kesintiler, birimimiz tarafından 7/24 monitör yazılımlarımız aracılığı ile takip edilmektedir. Bu takip süreçlerinde, genel internet erişim sorunları tarafımızca analiz edilmekte olup, sorun tespit süreleri yaklaşık 5-45dk aralığında değişebilmektedir. Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra, ilgili kurumlar ve birimler ile yazılı ve/veya sesli iletişime geçilerek sorunun çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır.

Söz konusu internet kesintilerinin, birden çok ihtimali olduğu dikkate alındığında, bu kesintilerin onarımlarıyla ilgili olarak tahmini süre vermemiz mümkün olmayabilmektedir. İnternet kesinti ihtimallerine istatiksel olarak bakıldığında, aşağıda ifade edilen sebeplerden/unsurlardan bir ya da birkaçını içerebilme durumu söz konusu olabilmektedir.

• Üniversitemizde meydana gelen elektrik kesintileri
  • Türk Telekom Fiber Optik Kablo
  • ULAK-NET-ITU Toplama Noktası
  • Üniversiteniz Bilgi İşlem Donanım arızası
  • ULAK-NET-Ankara Toplama Noktası
  • ULAK-NET –GEANT

İnternet kesintileriyle ilgili olarak özetlemiş olduğumuz konuları bilgilerinize sunarız.

internet kesintisi