28/08/2014 11:48:51 - 28/08/2014 11:48:51 - 49787 Okunma

Üniversitemiz Misyonu: Kırklareli Üniversitesi; uluslararası gelişmeleri izlemeye, anlamaya ve yorumlamaya paralel olarak evrensel bakış açısına sahip olmayı önemli bir ilke olarak benimsemiştir. Ülkemizin gelişmişlik düzeyinin, refah ve mutluluğunun arttırılmasına katkıda bulunacak şekilde çağdaş bilimsel araştırma, uygulama ve öğretim ortamının oluşturulması, üniversitemizin her zaman bağlı kalacağı bir misyon olacaktır. Amacımız kısa sürede ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden biri olmaktır. Bu vesileyle Trakya Bölgesi‟nde kalkınmaya katkıda bulunmak, halka açık konferans ve programlarla bilginin paylaşılmasını teşvik etmek, ifade ve araştırma özgürlüğünü yaymak, bütün faaliyetlerde etik davranış ve müşavereyi benimsemek, üniversite bünyesinde herkesin temel beklentileri olarak adil, saydam, dürüst, güvenilir ve etkin bir iletişim ortamı sağlamak önceliklerimizdendir. Sonuç olarak üniversitemizin amacı; evrensel değerlerle milli değerleri birlikte kucaklayan ve Özümseyen, çağımızın gereklerine uygun bilgi ve yeteneklere sahip, insan haklarına, çevreye ve demokrasiye saygılı, toplumsal ve kültürel değerlere bağlı, araştırıcı, girişimci, sorgulayıcı ve analitik düşünce gücü gelişmiş, mesleğine ve yeteneklerini geliştirmeye kendisini adamış, Büyük Önder Atatürk‟ün kurduğu cumhuriyetin kazanımlarına bağlı bireyler yetiştirmektir.

Üniversitemiz Vizyonu:

• Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve Dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen;
  • Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip;
  • İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite / sanayi / toplum işbirliğini sağlamada öncü;
  • Internet üzerinden yürütülen Önlisans / lisans / ve lisansüstü eğitim öğretimi etkin bir şekilde yürüten ve servis sağlayan;
  • Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan;
  • Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir üniversite olmaktır.

Daire Başkanlığımız Misyonu: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak Kırklareli Üniversitesi bünyesinde en etkin şekilde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımın sağlamak, düzenlemek ve yaygınlaştırma görevlerini yerine getirmektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak teknolojik gelişmeleri takip ederek Kırklareli Üniversitemizin teknolojik alt yapısını dünya standartlarına ulaştırmak ve mevcut tüm imkanlarımızı göz önüne alarak ilerletmektir.

Bu hizmetlerimizde kriterlerimiz teknoloji, verimlilik, devamlılık ve etkinliktir.

Daire Başkanlığımız Vizyonu: Gerek alt yapı, gerekse yönetim ve kullanım açısından ülkemizdeki Üniversiteler ve köklü kurumlar arasında en ön sıralarda kalıcı olarak yer almak; kalite, güven ve teknoloji olarak saygın ve örnek kabul edilenler arasında yer almaktır.

Bu standart için gerekli genel şartlar:

2.1. İdarenin misyonu yazılı olarak belirlenmeli, duyurulmalı ve personel tarafından benimsenmesi sağlanmalıdır.
2.2. Misyonun gerçekleştirilmesini sağlamak üzere idare birimleri ve alt birimlerince yürütülecek görevler yazılı olarak tanımlanmalı ve duyurulmalıdır.
2.3. İdare birimlerinde personelin görevlerini ve bu görevlere ilişkin yetki ve sorumluluklarını kapsayan görev dağılım çizelgesi oluşturulmalı ve personele bildirilmelidir.
2.4. İdarenin ve birimlerinin teşkilat şeması olmalı ve buna bağlı olarak fonksiyonel görev dağılımı belirlenmelidir.
2.5. İdarenin ve birimlerinin organizasyon yapısı, temel yetki ve sorumluluk dağılımı, hesap verebilirlik ve uygun raporlama ilişkisini gösterecek şekilde olmalıdır.
2.6. İdarenin yöneticileri, faaliyetlerin yürütülmesinde hassas görevlere ilişkin prosedürleri belirlemeli ve personele duyurmalıdır.
2.7. Her düzeydeki yöneticiler verilen görevlerin sonucunu izlemeye yönelik mekanizmalar oluşturmalıdır.

Misyon Organizasyon yapısı Görevler