Teknolojinin öncüsü
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
15/04/2016 13:47:13 - 02/07/2020 13:47:13 - 47527 Okunma

Başkanlığımız tarafından geliştirilen Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üniversitemiz bünyesinde kullanılmakta olan aşağıdaki sistemlerin bir noktadan ulaşılabilmesi amacıyla oluşturulmuştur:

  1. Destek Talep Sistemi (DTS)
  2. İçerik Yönetim Sistemi (İYS)
  3. Personel Web Yönetim Sistemi (PWYS)

BYS üzerinden yukarıda belirtilen sistemlere ulaşabilmek için sadece @klu.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adresinin bulunması yeterlidir. E-posta hesabınız yoksa ya da şifresini hatırlamıyorsanız, e-posta hesaplarına yönelik işlemlerin nasıl gerçekleştirildiğini incelemek için tıklayınız. Yukarıdaki sistemlerden sadece İYS, yetki tabanlı çalışmakta olup diğer sistemler için herhangi bir yetkilendirme yapılmamaktadır.

 

Kurumsal e-posta adresi bulunan her personel başkanlığımızla iletişim kurmaya gerek duymadan BYS üzerinden kullanıcı girişi yapabilmektedir.

 

BYS çatısı altında bulunan sistemlerin genel özellikleri aşağıdaki gibidir:

Destek Talep Sistemi (DTS): Üniversite personelinin yaşayabileceği donanım, yazılım, ağ vb. sorunlarının daha hızlı, etkin ve süreç takibi yapılabilir bir şekilde çözülebilmesi için kullanılan sistemdir. BYS üzerinden erişilebilen bu sisteme erişim özel bir yetki gerektirmemekte olup sadece kurumsal e-posta hesabının bulunması yeterlidir.

İçerik Yönetim Sistemi (İYS): Üniversitemizde bulunan tüm web sitelerinin kontrolü için kullanılan sistemdir. Bu sisteme erişim sadece yetkili personeller tarafından sağlanmaktadır. Yeni web sitesi açma, yetkilendirme, vb. istekler için Destek Talep Sistemi üzerinden talep oluşturulabilir.

Personel Web Yönetim Sistemi (PWYS):  Üniversite personelinin kendi web sitesini tasarlayabildiği sistemdir. BYS üzerinden erişilebilen bu sisteme erişim, özel bir yetki gerektirmemekte olup sadece kurumsal e-posta hesabının bulunması yeterlidir. BYS üzerinden ilk giriş yapıldığında sistem otomatik olarak bireye özgü web sitesini oluşturmaktadır. Geriye sadece web sitesinin tasarlanıp güncellenmesi kalmaktadır. Bireysel web sitelerine personel.klu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 

BYS bilgi yönetim sistem destek talep destek talep sistemi içerik e-posta

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.