Hem personeller hem de öğrenciler için e-posta hesapları kendileri tarafından  kluposta sistemi üzerinden oluşturulabilimektedir.

E-posta şifresinin unutulduğu durumlarda KLUPOSTA sistemi üzerinden;

şifreler sıfırlanabilmektedir.

Kırklareli Üniversitesi kablosuz ağlarına akıllı telefonlardan, kişisel bilgisayarlardan ya da tabletlerden bağlanmak için aşağıda belirtilen adımları takip etmeniz gerekmektedir.

OS X ve iOS işletim sistemi kullanan aygıtlar için bağlantı rehberi.
Android işletim sistemi kullanan aygıtlar için bağlantı rehberi.
Windows 8.1 işletim sistemi kullanan aygıtlar için bağlantı rehberi.

Not: Windows 7 ve 8 işletim sistemleri için destek verilmemektedir.

Kablosuz ağ hizmetimizden faydalanabilmek için Kırklareli Üniversitesi e-posta hesabınız olması gerekmektedir. E-posta hesabınız yoksa, almak için e-posta yetkilileriyle irtibata geçiniz. Yetkililerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

EBYS üzerinden kullanıcı girişi yapamıyorsanız aşağıdaki adımlardan birini takip ediniz:

1. "Kullanıcı girişi başarısız" hatası alıyorsanız, e-posta şifrenizde Türkçe ya da özel karakter varsa bunu değiştiriniz veya  BYS üzerinden ulaşılan Destek Talep Sistemini kullanarak probleminiz için talep oluşturabilirsiniz.
  2. "IP adresiniz bloke olmuştur" hatası alıyorsanız, BYS üzerinden ulaşılan Destek Talep Sistemini kullanarak probleminiz için talep oluşturabilirsiniz.

Bu sorun için EBYS giriş sayfasında giriş klavuzunu açınız ve "EBYS'nin Güvenilen Sitelere Eklenmesi" başlığı altındaki işlemleri gerçekleştiriniz.

Bu sorun için EBYS giriş sayfasında giriş klavuzunu açınız ve "Paraf Şifresinin Alınması" başlığı altındaki işlemleri gerçekleştiriniz.

Başkanlığımız tarafından geliştirilen Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üniversitemiz bünyesinde kullanılmakta olan aşağıdaki sistemlerin bir noktadan ulaşılabilmesi amacıyla oluşturulmuştur:

1. Destek Talep Sistemi (DTS)
  2. İçerik Yönetim Sistemi (İYS)
  3. Personel Web Yönetim Sistemi (PWYS)

BYS üzerinden yukarıda belirtilen sistemlere ulaşabilmek için sadece @klu.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adresinin bulunması yeterlidir. E-posta hesapları ilgili yerdeki e-posta yetkilileriyle iletişime geçilerek temin edebilir. Bu sistemlerden sadece İYS, yetki tabanlı çalışmakta olup diğer sistemler için herhangi bir yetkilendirme yapılmamaktadır.

Kurumsal e-posta adresi bulunan her personel başkanlığımızla iletişim kurmaya gerek duymadan BYS üzerinden kullanıcı girişi yapabilmektedir.

Üniversite personelinin yaşayabileceği EBYS, donanım, yazılım, ağ vb. sorunlarının daha hızlı, etkin ve süreç takibi yapılabilir bir şekilde çözülebilmesi için kullanılan sistemdir. BYS üzerinden erişilebilen bu sisteme erişim özel bir yetki gerektirmemekte olup sadece kurumsal e-posta hesabının bulunması yeterlidir.

E-posta hesabınız bulunmuyorsa ya da e-posta hesabınızın şifresini unuttuysanız aşağıdaki linke tıklayarak gereken işlemler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-posta İşlemleri Hakkında Bilgiler

Üniversitemizde bulunan tüm web sitelerinin kontrolü için kullanılan sistemdir. Bu sisteme erişim sadece yetkili personeller tarafından sağlanmaktadır. Yeni web sitesi açma, yetkilendirme, vb. istekler BYS sistemine giriş yaptıktan sonra Destek Talep Sistemi üzerinden talep oluşturularak belirtilebilir.

Üniversite personelinin kendi web sitesini tasarlayabildiği sistemdir. BYS üzerinden erişilebilen bu sisteme erişim, özel bir yetki gerektirmemekte olup sadece kurumsal e-posta hesabının bulunması yeterlidir. BYS üzerinden ilk giriş yapıldığında sistem otomatik olarak bireye özgü web sitesini oluşturmaktadır. Geriye sadece web sitesinin tasarlanıp güncellenmesi kalmaktadır. Bireysel web sitelerine personel.klu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.