29/08/2014 15:57:14 - 01/11/2022 15:57:14 - 99829 Okunma

Wifi Bağlantısında Android 11 ve Üstü İçin Gerekli Sertifikalar

Öğrenci Sertifikası                Personel Sertifikası

Aygıtınızdan Ayarlar->Kablosuz ve Ağlar->Wi-fi menüsüne girerek bağlanmak istediğiniz KLUWifi ağını (öğrenciler için KLU_OGRENCI, personel için KLU_PERSONEL) seçiniz.

Bağlan'a basınız. Açılan pencerede EAP yöntemini "TTLS", Faz2 yetkilendirmesi seçeneğini ise "PAP" olarak seçmeniz gerekmektedir.

Daha sonra "Kimlik" kısmına mail adresinizi (personel için mail adresi xxxxxxx@klu.edu.tr şeklinde öğrenciler için ise sadece öğrenci numarası şeklinde olacaktır), İsimsiz kimlik kısmına mail adresinizin @'ten önceki kısmını, şifre kısmına da e-posta şifrenizi giriniz.

Eğer cihazınızın CA Sertifikası kısmında "Doğrulama" seçeneği mevcut ise bu seçeneği seçiniz.

Son olarak Bağlan'a basarak bağlantıyı tamamlayabilirsiniz.

Birkaç saniye içerisinde Bağlantı kuruldu yazısını göreceksiniz, böylece bağlantınız tamamlanmış olacaktır.

Android versiyonu 11 ve üzeri cihazlarda bağlantı hatasıyla karşılaşılması durumunda aşağıdaki sertifika dosyasını cihazınıza yükleyip CA sertifikası olarak seçmeniz gerekmektedir:

Öğrenci Sertifikası                Personel Sertifikası

KLUWİFİ Android kablosuz ios windows internet